
שאלות ו תשובות
מתי רצוי לפנות לטיפול רגשי?
רצוי לפנות לטיפול רגשי כאשר מזהים שחל שינוי אצל ילדכם ומבחינים כי ההתנהגות לא אופיינית לילד/ה או לא תואמת גיל. כגון: הסתגרות, התקפי זעם.
כאשר אתם רואים שיש לילד/ה קושי לתקשר, לעבד ולהביע את רגשותיו ואת הקשיים והמשברים איתם הוא מתמודד.
הטיפול נוגע בקשיים חברתיים, רגשיים, לימודיים והתנהגותיים:
-קשיים בתקשורת -התפרצויות זעם -דימוי עצמי נמוך -פחדים -חרדות - קושי מול גבולות -קושי בויסות רגשי ועוד
איך מתחילים טיפול?
המפגש הראשון הוא מפגש איתכם ההורים, שמטרתו להכיר את העולם בו הילד גדל, איך הוא מתנהל ביום-יום ולשמוע איך אתם חווים אותו/ אותה, וכמו כן לאפשר לכם היכרות איתי ועם השיטה. לקראת המפגש עליכם למלא שאלון אותו אתם שולחים אליי לפני המפגש. משם המפגשים הם מול הילד/ה כאשר אחת לכמה מפגשים נקיים מפגש הורים כדי להתעדכן ולתת כלים להתנהלות בבית. לעיתים יתקיימו גם מפגשי הורה וילד (בהתאם לצורך)
כמה זמן אורך הטיפול?
אורך המפגש עם הילד/ה והנער/ה הוא שעה, מפגשי הורים עורכים כשעה וחצי.
מה משך התהליך?
המבנה הבסיסי של התהליך הוא 14 מפגשים, אולם אין ילד/ה הדומה לחברו, לכל ילד/ה צרכים שונים וקצב שונה, כל ילד מגיע עם קושי אחר הדורש התמקדות שונה, יש ילדים שנפתחים בקלות ומתמסרים מיד לתהליך וישנם שיקח להם קצת יותר זמן, יש תהליכים שהם יותר ממוקדים עם נושא מאוד ספציפי ולכן התהליך יותר קצר ויש תהליכים הדורשים כניסה פנימה יותר לעומק וזמן הטיפול יהיה ממושך יותר.
מה התפקיד שלנו כהורים בתוך התהליך?
ההורים הם חלק בלתי נפרד מהתהליך, ונמצאים מולי בקשר רציף. במהלך המפגשים עם הילד/ה יתבצעו גם מפגשים עם ההורים בהם נבדוק איפה חל שיפור ואיפה עדיין קשה לילד/ה. יינתנו כלים להתנהלות מול הילד/ה ויישום הכלים איתם אני עובדת במפגשים עם הילד/ה גם בבית.
היכן הטיפולים מתקיימים?
אני מקבלת בקליניקה שלי בנס ציונה ברחוב הבנים 21 ב. (בכניסה יש שלט "הבית של דנה")
מה תפקיד המשחק בטיפול?
על המשחק בטיפול- המשחק מאפשר לילד/ה להתחבר אליי, לבנות בנינו אמון ומייצר מוטיבציה להגיע למפגשים ולהתמסר לתהליך. המשחק פותח לי המטפלת פתח לעולמו הפנימי של הילד/ה , לזהות דפוסי התנהגות, קשיים איתם מתמודד הילד/ה ביום-יום ולראות את דרך ההתמודדות שלו איתם. דרך המשחק נתבונן יחד בקושי ונלמד להתנהל מולו בצורה המיטיבה ביותר עבור הילד/ה.
מה הוא מיינדפולנס ובמה הוא עוזר?
על המיינדפולנס- (קשיבות) מגיע מעולם המדיטציה. זהו תרגול בו אנו מפנים את תשומת הלב לרגע הנוכחי מבלי לשפוט שום דבר, אלא פשוט להיות ברגע הזה. פיתוח מודעות והקשבה לעצמי (לצרכים, לרצונות, מה מיטיב עבורי ומה מכאיב) דרך נשימות, הקשבה לגוף, למחשבות, לרגשות. כלים שניתן לתרגל גם לבד זמינים ונגישים לכל אחד בכל מקום. עוזר במצבי לחץ וחרדה, משפר ריכוז, מביא שלווה ורוגע.
מהם הגילאים להם מיועד הטיפול?
הטיפולים מיועדים לגילאי 6-21 עם התאמת דרכי הטיפול לכל שכבות הגיל.
בגילאי 6-13 הטיפול מתבצע דרך שיח, משחק, ציור, יצירה, עבודה עם תחושות גוף, תרגול מעולם המיינדפולנס ועוד מגוון פעילויות.
בגילאי 14-21 הטיפול מתבצע בעיקר דרך שיח, קלפי אימון , עבודה עם תחושות גוף ותרגול מעולם המיינדפולנס.